FAALİYET RAPORU

Sayın Divan,

Değerli Kongre Üyeleri,

Kıymetli Hazirun,

Sorunların çözümüne yardımcı olmak meslek ve sivil toplum kuruluşları ile, sendikalarla, yaygın ve yerel basınla ilişkilerimizi geliştirerek yeni bir projeksiyon oluşturduk. Bu kapsamda faaliyetlerimizi yönetsel çalışmalar, proje ve etkinlikler ve seçim çalışmaları başlıkları altında belirledik.

1.       YÖNETSEL ÇALIŞMALAR

Yönetim Kurulu Toplantıları

İlçe Yönetim Kurulumuz; İlçe Başkanımız Mehmet Şakir Başak başkanlığında 15, İlçe Başkanımız Çağrı Gruşçu başkanlığında 68, toplam 83 yönetim kurulu toplantısı gerçekleştirerek gündemdeki konuları karara bağlamıştır. Genel durum itibari ile partimizin Konak ilçesinde 10904 üyesi bulunmaktadır.

Başkanımız ve yönetim kurulumuz ülke gündemi ile ilgili toplam 106 eylem ve etkinlik gerçekleştirmiş, tüm etkinlikler yerel ve ulusal basında yer almış ve ses getirmiştir.

Bu etkinliklerin 91’i basın açıklaması ve eylem

4’ü mini miting

9’u çeşitli konularda kampanya

1’ i gençlik çalıştayı

1’i gençlik forumu olarak gerçekleşmiştir.

2.       PROJE VE ETKİNLİKLER

• İŞİMİZ VAR PROJESİ

Geçtiğimiz dönem başlayan ve dönemde sürdürdüğümüz bu proje ile iş arayan ve iş veren iş adamlarını buluşturmak amacıyla oluşturulan online başvuru sistemi ile farklı sektörlerde faaliyet gösteren işletmelere yerleştirilmiş ve iş sahibi olmaları sağlanmıştır. Facebook’ta CHP Konak İnsan Kaynakları sayfamızda ilan paylaşımlarımız devam etmektedir.

• İZMİR İNSAN HAKLARI BAŞKENTİ OLUYOR

Konak ilçemiz, CHP İzmir İl Başkanlığımız, İzmir Barosu öncülüğünde İzmir genelinde kurulan komisyona katılım sağlamıştır. İzmir’i İnsan Haklarının Başkenti yapmak, halkımıza haklarını anlatmak için bir dizi faaliyet organize edilmiştir. Bu faaliyetlerden ilkini Konak İlçemiz İNSAN HAKLARI SOHBETLERİ olarak düzenlemiş, Genel Başkan Yardımcımız Sayın Gökçe Gökçen, İl Başkanımız Sayın Deniz Yücel, İzmir Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Deman Güler katılım sağlamıştır. Bu etkinlikler amacına ulaşana dek devam edecektir.

• KONAK BULUŞMALARI

Cumhuriyet Halk Partisi Konak İlçe Başkanlığı’nın aylık olarak belirlenen temalarda toplumsal bir farkındalık yaratmak, konusunda uzman ve ilham veren, hikayeleri olan konuşmacıları, davet ederek gerçekleştirdiği bir etkinliktir. Konuşmacıları ve katılımcıları yaratıcı bir formatta ağırlayarak, Konak’ta bilgilendirici bir enerji yaratmayı, öğrenmeye açık, ilgili toplumsal kesimi daha aktif hale getirmeyi amaçlamaktadır.

Konak Buluşmaları kapsamında tarım, eğitim, adalet, toplumsal eşitsizlikler, sağlık, turizm, ekonomi, tarih, teknoloji, özgürlükler ve kentleşme gibi konular yerel ve uluslararası perspektiflerden aynı anda bakmaya çalışılarak ele alınacaktır. Buluşmalarda konuşma ve sunuşlardan sonra o ay ki temaya göre katılımcılarla birlikte forum ya da atölye çalışması yapılacaktır.

Kasım ayı içinde Cumhuriyet, Tarım & Devrim, Aralık ayında Yarım Kalmış Bir Hikâye Köy Enstitüleri başlıklı buluşmalar, Semt Buluşmalarında Basmane sohbetleri düzenlenmiştir.

Konak Buluşmaları’nın 1 yıllık planlaması yapılmış, etkinlik takvimi devam ettirilmektedir.

Örgüt Öneri ve Değerlendirme Toplantıları

Örgüt Öneri ve Değerlendirme Toplantısı yapılarak parti üyelerinin önerileri

değerlendirilmiş ve geleceğe yönelik yol haritası örgüt üyeleri ile birlikte çizilmiştir.

Sosyal Hizmetler

İlçe Başkanlığımız sosyal hizmetler bakımından ilçe belediyeleri, kaymakamlıklar ve bakanlıkların ilgili il müdürlükleri ile eşgüdümlü çalışarak vatandaşın sosyal yardım, erzak, giyim, ulaşım gideri, konaklama, barınma, gıda gibi konularda sayısız yardımda bulunmuştur. Örneğin;

Zor koşullar altında okumak için çabalayan 1000 ilkokul öğrencisine BİR DEFTER BİR KALEM BİR SİLGİ KAMPANYASI ile ulaşılmıştır. Soğuk kış günlerinde üşümelerini engellemek için mont ve bot bağışları ile ulaşılmıştır. Bayram ve ramazan ayı kapsamında 800 aileye erzak paketi ve 300 aileye alışveriş çeki dağıtılmak sureti ile ulaşılmıştır. Maddi imkansızlıklar nedeni ile zor durumda olan vatandaşlarımıza buzdolabı, çekyat, televizyon, koltuk takımı, hasta yatağı ve sayısız hasta bezi bağışı yapılmıştır.

Sosyal sorumluluk gereği 2 Kan bağışı kampanyası, 1 kök hücre bağışı kampanyası düzenlenmiştir.

3.       SEÇİM ÇALIŞMALARI

İlçe Başkanlığımız 24 Haziran 2018 Genel Seçimi ve 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerini tamamlamıştır.

24 Haziran Genel Seçimlerinde Konak’ın 113 mahallesinde yer alan 809 sandıkta sandık görevlilerinin ve alan sorumlularının görevlendirmeleri başarıyla tamamlanmıştır. Her sandık görevlisine birer adet olmak üzere 5000 adet kumanya dağıtımı gerçekleştirilmiştir.

Konak ilçesinde Partimizin oy oranı, Cumhurbaşkanlığı seçiminde %56,40, Milletvekili seçimlerinde % 55,10 dur. Partimiz 58 mahallede 1. Sırada yer almıştır.

31 Mart Yerel Seçimlerinde Konak’ın 111 mahallesinde yer alan 806 sandıkta sandık görevlilerinin ve alan sorumlularının görevlendirmeleri başarıyla tamamlanmıştır. Her sandık görevlisine birer adet olmak üzere 5000 adet kumanya dağıtımı gerçekleştirilmiştir.

Konak ilçesinde Partimiz alınan oy oranı % 63.21 dir. Partimiz 84 mahallede 1. Sırada yer almıştır.

23 Haziran 2019’da tekrarlanan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Seçimleri için 118 İstanbul seçmeni otobüslerle taşınmış, oy kullanacak vatandaşlarımıza Mustafa Kemal Atatürk’ün NUTUK’u hediye edilmiştir.

İlçe Başkanlığımız idari boyutta gerçekleştirdiği etkinlikleri ortak akıl kültürü ile gerçekleştirmiş olup sürecin başarıya ulaşmasında destek ve katkısını esirgemeyen İlçe Yönetim Kurulumuza, Gençlik Kollarımıza, Kadın Kollarımıza, Komisyonlarımıza ve üyelerine sonsuz teşekkür ederiz.

CHPnet

SİTELERİ